AK Parti Sözcüsü Çelik: “Bu olağan bir durum”

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Seferberlik Tüzüğü ile ilgili yapılan değişikliğe değinerek, “Bu olağan bir durum. Daha önce değişecekti deprem nedeniyle ertelendi” dedi.

GÜNDEM 22.05.2024, 17:17 23.05.2024, 17:55 Melina Ay
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Bu olağan bir durum”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. Çelik'in yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Zorlu koşullarda gerçekleşti

"İran'a taziyelerimizi sunuyoruz. Bu zor günlerinde kardeş İran'ın yanındayız. Kaza yerini Akıncı İHA tespit etti. Akıncı İHA zorlu koşullarda bir uçuş gerçekleştirdi.”

“Savaş suçundan sorumlular”

“Netanyahu ve yanındakiler savaş suçundan sorumlu. Umarız bu kişiler hakkında tutuklama kararı çıkar. Bu gecikmiş bir taleptir umarız karara dönüşür.”

“Verdikleri karar memnuniyet verici”

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanıma kararı memnuniyet vericidir. 3 ülke de tarihin doğru tarafındadır. AB'nin tümü Filistin'i tanımalı. ABD'den duymamız gerekenleri duyuyoruz.

Tüzük yönetmeliği

“Daha önceki seferberlik tüzüğü 1990 yılında hazırlanmıştı. Şimdi değişen jeopolitiğe uygun şekilde güncellendi. Bu olağan bir durum. Değişen koşullarda belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Çok büyük değişiklikler oluyor dünyada güvenlikle ilgili. Daha önce değişecekti deprem nedeniyle ertelendi. Olağan bir şekilde güncellenmiştir.”

Sokak hayvanları için düzenleme

“Taslak halinde henüz, üzerinde çalışılıyor. Taslak önümüzdeki ya da sonraki hafta Meclis'e gelecek.”

Yorumlar (0)