AK Parti programına saldırıda 12 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Tunç, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Yeniay'ın seçim çalışması sırasında meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin olarak 12 şüphelinin gözaltına alındığını ve 7 şüphelinin ise halen arandığını açıkladı.

GÜNDEM 11.02.2024, 18:04 11.02.2024, 18:09 Buse Önder
AK Parti programına saldırıda 12 şüpheli gözaltına alındı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'nde düzenlediği 'Mardinliler Buluşması' sırasında, kimliği belirsiz kişilerin beyaz bir araçla sokakta gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucunda, o esnada sokakta bulunan Ebru Güneş başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Saldırganlar, olay yerinden geldikleri araçla kaçarken, yaralanan kadın ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri, saldırının meydana geldiği sokağın çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı, olay yeri inceleme ekipleri de çalışma gerçekleştirdi.

‘Silah sesleri duyduk’

Olaya tanık olan Coşkun Yıldız, "Olay yerindeki mahallede oturuyorum, saat 16.30 sıralarında kuvvetli şekilde otomatik tarama silah sesleri duyduk. Dışarıya baktığımızda büyük bir kalabalık, topluluk gördük, içlerinde bir yığın polis, vatandaşlar vardı. Sonra evin önüne baktığımızda genç bir bayanın yaralandığını gördük, müdahale ediyorlardı havlu attık yukarıdan tampon yaptılar, ambulans geldi aldı” ifadeleriyle yaşananları anlattı.

Süleyman Soylu'nun da olay yerine geldiğini belirten Yıldız, "Karşı taraftan Süleyman Soylu ve yanındaki kalabalık geldi, dernek binasına girdiler. Girişi kapattılar, oradan da girişi kapattılar üç yönlü, buraya kimseyi sokmadılar o anda. Bir saat sonra çıktığımda yukarıya anneme, annem hala kombi patladı zannettim diyor, titriyor" ifadelerini kullandı.

"Az daha ileri gitsem kurşun bana geliyordu"

Olay sırasında market alışverişi yaptıktan sonra evine gitmek üzere olayın yaşandığı sokağa doğru yürüyen Dürdane Efe ise, "Marketten geliyordum, az daha ileri gitsem kurşun bana geliyordu. Oradan beni bir komşu aldı ve evine götürdü, ortalık duruluncaya kadar orada kaldım. Korktuk doğrusu, çok korkunç geçti dün" şeklinde konuştu.

Yeni gözaltılar var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da AK Parti seçim çalışmasına yapılan saldırıya dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması esnasında gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla ilişkilendirildiği düşünülen 12 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma, çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)