AFAD duyurdu: Malatya’da deprem…

AFAD tarafından son dakika açıklanan bilgiye göre Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.

GÜNDEM 21.01.2024, 16:43 22.01.2024, 17:29 Buse Önder
AFAD duyurdu: Malatya’da deprem…

AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 15.41'de gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, Malatya'nın Kale ilçesi olarak belirlendi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem 9,7 kilometre derinlikte meydana geldiği vurgulanırken, çevre il ve ilçelerde de hissedilen depremin ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaratmadığı bildirildi.

Vali’den açıklama geldi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar ulaşan olumsuz bir ihbar olmadığını belirtti. Yazıcı, "Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi'mize ulaşan olumsuz bir ihbar yok. Ekiplerimiz saha taramasını gerçekleştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Depremin bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin ederken, AFAD ve yerel yönetim ekiplerin gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi. Herhangi bir can kaybı veya maddi hasar olup olmadığı ise detaylı incelemelerin sonucunda belirlenecek.

Yorumlar (0)