Adnan Oktar'dan hakim karşısında: 'Reisi' sözleri dikkat çekti

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün lideri Adnan Oktar, duruşma salonunda “İngiliz derin devleti Reisi’ye kumpas kurdu, şehit ettiler onu. İngiliz derin devletinin mehdiye müthiş bir alerjisi var” dedi.

GÜNDEM 22.05.2024, 18:12 Şeyda Gül
Adnan Oktar'dan hakim karşısında: 'Reisi' sözleri dikkat çekti

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün ‘örgütü’ aktif tutmak ve yeni üyeler kazandırmak amacıyla avukatlar aracılığıyla yeniden çalışmaya başladığının tespit edilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında örgüt lideri Adnan Oktar’ın da olduğu 20 kişi hakkında dava açılmıştı. Milliyet'ten Damla Güler'in özel haberine göre, açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya Adnan Oktar ve 6 sanık SEGBİS sistemi ile bağlanırken, 2’si tutuklu 5 sanık duruşma salonunda hazır bulundu.

Adnan Oktar ve kadın sanıklar arasında SEGBİS sohbeti

Duruşmada, Adnan Oktar’ın SEGBİS’e bağlandığı sırada ekranda görüntüsünü gören SEGBİS’teki diğer kadın sanıkların Oktar’a öpücük attı. Kadının “Maşallah hocam çok güzelsiniz. Saçlarınız çok güzel” dediği ve Adnan Oktar ise kadın sanıklara, “Biraz sandalyelerinizi geri çekin, öyle daha net görünür yüzleriniz” dediği duyuldu. Oktar’ın sözlerinin ardından SEGBİS’teki kadın sanıkların sandalyelerini geri iterek kamera açısına girdiği dikkat çekti.

Oktar: “Bizim mahkememiz diğerlerinden daha önemli hayati bir konu”

Adnan Oktar’ın mahkeme başkanı salona gelmeden önce kadın sanıklarla sohbet ettiği aktarılan haberde, Oktar’ın avukatlar, daha geniş bir salon talebinde bulunmalı dediği aktarıldı. “Önemli bir mahkeme. İnsanlar gelebilmeli” dediği aktarılan haberde, bunun üzerine mahkeme salonundaki avukatının dünkü duruşmada talepte bulunduğunu ve tekrar talepte bulunacağını kaydetti. Bunun üzerine Oktar’ın “Hayati bir konu olduğu için ciddi. Diğer mahkemelerden daha önemli bizim mahkememiz, o yüzden rica ediyoruz” dediği ifade edilen haberde, salon olmama konusunu bakanlığa da iletilmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Boş bir mahkeme boş bir iddianame

Mahkeme başkanı ve heyetin duruşma salonuna gelmesinin ardından başlayan duruşmada savunması için söz verilen Adnan Oktar, cezaevi kısıtlamaları sebebiyle iddianameyi okuyamadığını söyledi: Oktar’a mahkeme başkanı, “İsterseniz savunmanızı iddianameyi okuduktan sonra yapabilirsiniz” demesinin ardından Oktar, “İddianameyi okumaya ihtiyacım yok. Allah’tan boş bir mahkeme ve boş bir iddianame olduğu için savunma yapabilirim” yanıtını verdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi de İngiliz derin devletinin öldürdü

Savunmasında ortada bir örgüt olmadığını söyleyen Oktar, bunun İngiliz derin devletinin yaptığı bir eylem olduğunu söyledi. İngiliz derin devleti ile ilgili birçok kitap yazdığını ifade eden Oktar, bunun onları kızdırdığını dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi de İngiliz derin devletinin öldürdüğünü söyleyen Oktar, Reisi’nin BM toplantısında Mehdinin hayatta olduğunu ve faaliyet hainde olduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Bunu duyunca İngiliz derin devletinin Reisi’ye kumpas kurduğunu iddia eden Oktar, “Şehit ettiler onu. İngiliz derin devletinin mehdiye müthiş bir alerjisi var” ifadelerini kullandı.

Duruşma salonunda fotoğraf krizi

İsveç Barosundan duruşmaya izleyici olarak katılan kadın avukat, Adnan Oktar savunmasını yaptığı sırada flaşlı çekim yaptı. Üye hakimin durumu fark etmesi üzerine  fotoğrafın silinmesi için görevliler uyarılırken, yapılan incelemede fotoğrafın yabancı bir ülkeye ait telefon numarasına gönderildiği belirlendi. Bu sırada sanık avukatının “Kendisi İsveç'ten gözlemci. Bilmiyor yasak olduğunu” dediği aktarılan haberde, mahkeme başkanının “Nasıl bilmiyor? Duruşma başlamadan uyardık. Yanındaki tercümanı çevirmedi mi?” yanıtını verdiği ifade edildi.

Avukatın “Büyütmeye gerek yok” şeklinde cevap verdiği duyuldu.

Dünyada Türkiye kadar özgürlükçü bir ülke yok 

Avukatın ise “Büyütmeye gerek yok” şeklinde cevap verdiği duyuldu. Üye hakim duruşma salonunda görüntü çekilmesinin suç olduğunu hatırlatması üzerine aynı avukat, “O kadar da değil ya” ifadesini kullandı. Mahkeme başkanı avukatın tavrına sinirlenerek avukat olarak İsveç’te bu görüntüyü çektin neler olabileceğini sordu. “Sınırlardan o kadar insan geçiyor bir şey yapılmıyor. Burada meslektaşa niye yapılsın” diyen avukata sinirlenen mahkeme başkanı elini kürsüye vurdu. Dünyada Türkiye kadar özgürlükçü bir ülke olmadığını belirten mahkeme başkanı “Siz, biz avukat, hakim olarak onların ülkesinde bir şey yapalım bakalım bize neler yapıyorlar. Sanık o kadar İngiliz derin devleti anlattı, nerden bilelim bunların da İsveç derin devleti olmadıklarını” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)