5 ilde 'Jetlag' operasyonu: 18 şüpheli yakalandı

Diyarbakır merkezli 5 ilde 'Jetlag' adı verilen dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında 18 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GÜNDEM 16.03.2024, 12:51 Şeyda Gül
5 ilde 'Jetlag' operasyonu: 18 şüpheli yakalandı

Dolandırıcılığa karşı düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ederken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde bir şebekenin telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak hakkınızda "terör örgütü soruşturması var" diyerek paralarını aldığı tespit etti.

Sürekli hat değiştiriyorlar

2 ay boyunca yapılan teknik takip sonucu, sürekli sahte hat kullanan ve hatları değiştiren şüphelileri belirleyen ekipler, çağrı merkezi gibi zanlıların arama yaptığı, "Operasyon yapılacak", "Paralarınızın seri numarası alınacak", "Adınıza hesaplar açıldı", "Hesabınızı FETÖ ele geçirdi" ve "Örgüt adınızı kimlik çıkarttı" şeklindeki sözlerle mağdurları kandırdığını söyledi. Bu şekilde vatandaşları para vermeye ikna ettiklerini ortaya çıkaran ekipler, "Eldenci" diye tabir edilen kuryenin Şanlıurfa'dan, Ankara'ya, oradan da İstanbul'a giderek mağdurdan parayı aldığını ve dikkat çekmemek için aktarma yaptığını tespit etti.

Operasyona 'jetlag' adı verildi

Diyarbakır merkezli, İstanbul, Ankara, Mersin ve Şanlıurfa'da düzenlenen ve "Jetlag" adı verilen operasyon kapsamında 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirilirken, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)