4 ilde Mahzen-8 operasyonu: Elebaşı Agit Akan ve çok sayıda kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir merkezli 4 ilde jandarma tarafından düzenlenen eş zamanlı Mahzen-8 operasyonlarında, aralarında elebaşı Agit Akan'ın da bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

GÜNDEM 10.03.2024, 09:59 Şeyda Gül
4 ilde Mahzen-8 operasyonu: Elebaşı Agit Akan ve çok sayıda kişi yakalandı

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız” paylaşımında ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mahzen-8 operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde MASAK ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışmalar yapıldığını belirtti. Bunun sonucu Balıkesir merkezli Adana, İstanbul ve İzmir'de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyesi şüphelilerin belirlendiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, silah ve mühimmat ticareti yaptıklarının tespit edildiğinin bilgisini verdi.

Organize suç örgütü çökertildi

Operasyonlarda elebaşılığını Agit Akan’ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 20 şüphelinin yakalandığının bilgisini verdi. Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu 21 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu maddeyle çok sayıda şarjör ve fişeğe el konulduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek “Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığını, MASAK’ı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)