33 ilde DEAŞ operasyonu: 147 gözaltı

Bakan Yerlikaya, 33 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 147 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

GÜNDEM 08.02.2024, 09:30 08.02.2024, 18:22 Buse Önder
33 ilde DEAŞ operasyonu: 147 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen DEAŞ operasyonları kapsamında 33 ilde "kahramanlar-49" adıyla eş zamanlı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı. Yapılan operasyonlarda toplamda 147 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "33 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'KAHRAMANLAR-49' operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı. Aziz Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

33 ilde eş zamanlı operasyon

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Elazığ, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Yalova illerinde gerçekleştirildi.

‘Mücadelemiz devam edecek’

Operasyonlar sonucunda her bir şehirde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten şüphelilerin yakalandığı ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederken, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilince kadar kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)