20 ilde FETÖ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 70 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

GÜNDEM 29.03.2024, 09:35 30.03.2024, 11:59 Buse Önder
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Kıskaç-11" adı verilen operasyonlar kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini belirten Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

‘ByLock’ kullanıcısı 70 şüpheli yakalandı

Operasyonlar sonucunda, Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa illerinde 70 şüphelinin yakalandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterenlerin tespit edildiğini ve bu kişilerin örgütün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduklarının belirlendiğini ifade etti.

Ayrıca, şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları ve daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında kesinleşmiş hapis cezası ile arama kaydı bulunduğu bilgisini paylaşan Yerlikaya, operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyale de el konulduğunu belirtti.

‘Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek’

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen güvenlik güçlerini tebrik ederken, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti ve operasyonların devam edeceğine dair azimli bir tutum sergiledi. Bu operasyonların, aziz milletin huzur, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Yerlikaya, FETÖ'ye karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Yorumlar (0)