Yılmaz’dan ekonomi programına vurgu: ‘Yüksek gelirli ülke ligindeyiz’

Türkiye'nin üst orta gelir grubunda bir ülke olduğunu belirten Yılmaz, "Seçimsiz 4 küsur yılımız var. Bu hakikaten büyük bir fırsat penceresi. Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz" diye konuştu.

EKONOMİ 17.04.2024, 11:46 Buse Önder
Yılmaz’dan ekonomi programına vurgu: ‘Yüksek gelirli ülke ligindeyiz’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, bundan sonraki toplantıların çoğunun gündeminin yapısal dönüşümler, kamuda verimliliği artırma ve tasarruf konuları olacağını belirtti.

‘Seçimsiz 4 yıl bir fırsat’

Yılmaz, Türkiye'nin üst orta gelir grubunda bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Seçimsiz 4 küsur yılımız var. Bu hakikaten büyük bir fırsat penceresi. Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz" dedi. Bu dönemin orta ve uzun vadeli konulara odaklanmak için bir fırsat sunduğunu dile getiren Yılmaz, yapısal dönüşümlerle, sanayide verimliliği artırma, rekabet gücünü artırma, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm gibi konuların ön plana çıkacağını ifade etti.

‘Kamuda tasarruf bizim için öncelikli bir konu’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamuda tasarruf düzenlemeleriyle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın tasarruf konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirten Yılmaz, bu çalışmaların sonuçlarına göre tasarruf önlemlerinin hayata geçirileceğini söyledi.

Yılmaz, tasarrufun sadece harcamaların azaltılması değil, aynı zamanda mevcut harcamaların daha verimli hale getirilmesi ve ekonominin rekabet gücüne katkı sağlayacak şekilde önceliklendirilmesi olduğunu vurguladı.

‘Bazı konular yasa gerektirmez’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "tasarruf konusunda yasaya ihtiyaç duyulduğuna" ilişkin soruya ise bazı konuların yasa gerektirmediğini, genelgeler ve idari kararlarla da çözülebilecek konular olduğunu belirtti. Ancak bazı durumlarda yasa gerekliliği bulunduğunu da ifade eden Yılmaz, bu konuların Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurt dışı programı sonrasında ilgili kurumlarla birlikte detaylı bir şekilde ele alınacağını kaydetti.

Yorumlar (0)