Yeni evleneceklere 150 bin TL kredi desteği! Detayları belli oldu

Aile ve Gençlik Fonu için başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tüm detayları paylaştı.

EKONOMİ 09.02.2024, 13:18 09.02.2024, 16:09 Şeyda Gül
Yeni evleneceklere 150 bin TL kredi desteği! Detayları belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada Aile ve Gençlik Fonu’na pilot olarak deprem bölgesinden başlanacağını duyurdu. Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını belirten Bakan Göktaş, programdan yararlanmak isteyenlerin bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini vurguladı.

48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği

Başvuru için Bakanlığın "aile.gov.tr" internet sitesini işaret eden Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirlediklerini hatırlattı. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettiklerini ve farklı tuttuklarını kaydeden Bakan Göktaş, gençlerin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedeflediklerini söyledi. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını ve bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebileceklerini anlatan Bakan Göktaş, ilerleyen süreçte ise programı tüm gençleri kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracaklarını dile getirdi. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını vurgulayan Bakan Göktaş, fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceklerini söyledi. Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirten Bakan Göktaş, “Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)