Türkiye ve Azerbaycan'dan tarihi adım: 3 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Türkiye ve Azerbaycan arasında tarım, eğitim, ticaret alanlarında önemli işbirliklerini içeren üç anlaşma imzalandığı kaydedildi.

EKONOMİ 19.02.2024, 20:49 Şeyda Gül
Türkiye ve Azerbaycan'dan tarihi adım: 3 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla Türkiye ve Azerbaycan arasında bazı önemli anlaşmalar imzalandı.

Türkiye - Azerbaycan üniversitesi kuruldu

İmzalanan anlaşmalar arasında Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu İle Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim Ve Eğitim Bakanlığı Arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı yer aldı. Mutabakatı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev imzalandı.

Veterinerlik alanında işbirliği anlaşması

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki veterinerlik alanında işbirliği anlaşmasına ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov imza attı.

Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ise iki ülke arasında gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önleme ve vergi kaçakçılığı ile vergiden kaçınmaya engel olma anlaşmasına imza attı.

Yorumlar (0)