Türk şirket Ukrayna pazarına giriyor! İşte o isim…

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformu Trendyol, Ukrayna pazarına adım atmak için kolları sıvadı. Trendyol Grubu yetkilileri, Kiev'de Ukrayna Hükümeti'nin üst düzey temsilcileri ile bir araya gelerek işbirliği ve yatırım olanaklarını değerlendirdi.

EKONOMİ 02.02.2024, 13:09 Buse Önder
Türk şirket Ukrayna pazarına giriyor! İşte o isim…

Trendyol, Türkiye'nin lider e-ticaret platformu olarak büyümesini sürdürüyor ve şimdi de Ukrayna pazarına girmeye hazırlanıyor. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Ukrayna ziyareti kapsamında ülkedeki yüksek temsilcilerle önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar ile birlikte Kiev'de bulunan Çetin, Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko ile Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Alexander Kamyshin ile bir araya geldi.

Ukrayna altyapısı yeniden inşası için işbirliği

Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Svrydenko, Türk şirketlerinin savaşın bitmesini beklemeden Ukrayna'da yatırım yapmaya hazırlanmalarını önemsediğini ifade etti. Svrydenko, bu ilginin savaş zamanında hızla ilerleyen yüksek teknoloji sektörü ve savunma sanayiinden öte, lojistik ve pazaryeri alanında da ihracat odaklı iş birliğine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Türkiye ve Ukrayna hükümetleri arasında imzalanan "Türkiye-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Görev Gücü" belgesine atıfta bulunan Svyrdenko, Türk inşaat firmalarının Ukrayna altyapısının yeniden inşasına yönelik iş birliğine vurgu yaptı.

Ticaret artırmak hedefleniyor

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise Ukrayna pazarına girme kararlarının, ülkedeki potansiyeli ve güçlü ekonomik bağları değerlendirme arzusundan kaynaklandığını belirtti. Çetin, Türk şirketleri olarak Ukrayna ile daha güçlü iş birlikleri kurmayı ve ticareti artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)