Türk Hava Yolları 'Türkiye'nin en değerli markası' oldu

Brand Finance'in 2024 yılı "TURKEY100 - Türkiye'nin En Değerli Markaları" araştırması sonuçlandı. Listenin zirvesinde, 2018-2023 dönemlerinde olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları yer aldı.

EKONOMİ 05.06.2024, 12:20 06.06.2024, 09:28 Buse Önder
Türk Hava Yolları 'Türkiye'nin en değerli markası' oldu

Türk Hava Yolları, Brand Finance tarafından açıklanan 2024 yılının 'En Güçlü Küresel Hava Yolu Markaları' listesinde bu yılki performansıyla dikkat çekti. Şirket, geçen yıla göre iki basamak yükselerek 6. sıraya yerleşti ve 2024 yılı değeri 1.985 milyar dolar olarak belirlendi.

Üst üste ‘yedinci kez’

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, elde edilen bu başarıyla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye'nin milli bayrak taşıyıcısı olarak üst üste yedinci kez 'En Değerli Markası' seçilmelerinden dolayı gurur duyduklarını belirtti. Bolat, bu unvanın şirkete sadece bayrak taşıma görevi değil, aynı zamanda ek sorumluluklar yüklediğini vurgulayarak, Türk Hava Yolları ailesini daha büyük hedeflere motive ettiğini ifade etti.

Başkan Bolat sözlerine devam ederek, elde edilen başarının Türkiye'ye, ekonomiye, istihdama ve katılım sağladıkları diğer sektörlere olan katkılarını artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar (0)