TES-İŞ'ten kamu işçisine ek zam açıklaması

Kamu işçilerine refah payı taleplerini yineleyen Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini kaydetti.

EKONOMİ 08.02.2024, 17:35 09.02.2024, 09:26 Şeyda Gül
TES-İŞ'ten kamu işçisine ek zam açıklaması

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada 29 Ocak'ta imzalanan ek protokolle Ocak ayındaki 32,57'lik ücret artışından sözleşme yürürlük tarihi farklı olan kamu işçilerinin de yararlandığını hatırlattı. Kabaloğlu, ek protokolle sözleşme yürürlük tarihi 1 Mart olan üyelerinin yüksek oranlarda zam almalarını sağladıklarını ancak tüm kamu işçilerine refah payı verilmesi taleplerinin karşılanmadığını belirtti. TES-İŞ olarak önümüzdeki toplu iş sözleşmelerinde daha iyi ücretler için çalışmalarının devam edeceğini anlatan Kabaloğlu, kesimler arasındaki dengenin, çalışma hayatında barış ve huzurun yeniden sağlanması için tüm kamu işçilerine refah payı taleplerini yenilediklerini vurguladı.

İyileştirme ve ikramiyelerin eşitlenmesini istiyoruz

“Bizim üyelerimiz çok tehlikeli ve ağır şartlar altında sahada çalışıyorlar” diyen Kabaloğlu, bunun karşılığını almaları gerektiğine inandıklarını söyledi. Hükümet ve Yüksek Hakem Kurulu başta ilgili kesimlere bunu detaylı şekilde anlattıklarını ifade eden Kabaloğlu, yüksek enflasyon, kamu işçilerinin yanında belediye ve özel sektör çalışanı üyeleri de olumsuz etkilediğini aktardı. Kabaloğlu, “Toplu iş sözleşmelerini daha önce imzaladığımız İBB bünyesindeki İSPER ve İSFALT'ta, iyileştirme ve ikramiyelerin eşitlenmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)