Ramazan Bayramı ekonomiye yaradı

Bu yıl 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ekonomiye 10 milyar TL’lik katkı yapması bekleniyor. Bayram tatilinde 5 milyon kişinin seyahat etmesi bekleniyor.

EKONOMİ 26.05.2019, 10:29
Ramazan Bayramı ekonomiye yaradı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2019 yazının ilk tatili için beklentilerini açıkladı. Türkiye genelinde 1.5 milyon yatak olduğunu ve bunun yüzde 30’unun yurt içinden müşterilerle dolmasını beklediklerini söyleyen Ayık, yaklaşık olarak 300-400 bin kişinin tatili otelde geçireceğini ifade etti. Ayık, 5 milyonun üzerinde kişinin de memleket, akraba ziyareti yapmasının beklendiğini dile getirdi.

TÜROFED Başkanı Ayık, otellerde konaklamanın ekonomiye 1 milyar TL kazandıracağını, toplam hareketliliğin ise 10 milyar TL katkı sağlayacağını söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise bayrama yaklaşık 10 gün kala tesislerin çoğunun yüzde 90-95 civarında bir doluluğa ulaştığını kaydetti. Yağcı, son haftada da rezervasyonlarda çok yoğun bir hareketlilik olduğunu belirterek, “Tesislerimiz bayramda yüzde 20’nin üzerinde iç pazar kontenjanı ayırdı ve bu da yüzbinleri ifade ediyor” ifadesini kullandı.

Sektör temsilcileri, vatandaşların turistik bölgelerdeki fiyatlara dikkat etmeleri gerektiğini de ekledi. Bazı bölgelerde müzik parası gibi haksız talepler olduğunu belirten sektör temsilcileri, bazı yiyecek ve içeceklerin fiyatlarında normal günlere oranla yüzde 100’ün üzerinde artış yapıldığını belirtti ve bu tür yerlerin şikayet edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)