Protokol imzalandı: Ekmek 4 liradan satılacak

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek arasında, "Ülkemizin en ucuz ekmeği Erzurum'da" sloganıyla protokole imza atıldı. Bahse konu protokolle Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 TL'den satışa sunulacak.

EKONOMİ 07.02.2024, 20:02 08.02.2024, 18:21
Protokol imzalandı: Ekmek 4 liradan satılacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakutiye ilçesinde yer alan bir sosyal tesiste "Ülkemizin en ucuz ekmeği Erzurum'da" sloganıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek arasında protokol imzalandı.

Söz konusu protokolle, Erzurum'daki Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 TL'den satılacak.



"36 noktadan satılacak"

Başkan Mehmet Sekmen, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin yurttaşlara ev eşyalarından gıdaya değin muhtelif alanlarda olanaklar sunduğunu dile getirdi. 

Belediye çatısı altında kurulan fırında üretilen ekmeklerin yurttaşların sofralarına en uygun şekilde sunulduğunu dile getiren Sekmen, "Kurduğumuz fırında 100 bin adet ekmek ile 22 çeşit ürün üretiyoruz. 2024 sonuna değin günlük 100 bin ekmek 4 TL'ye dağıtılacak." dedi.

Başkan Sekmen, çölyak hastaları için daha evvel glutensiz ekmeğin başkent Ankara'dan geldiğini anımsatarak, artık belediyenin bu gereksinimi karşıladığını ve üretimini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Belediyenin 17 büfesi olduğunu aktaran Mehmet Sekmen, şöyle konuştu:

"19'u Tarım Kredi Kooperatif Marketler olmak kaydıyla 36 noktadan 100 bin halk ekmeğin dağıtımını yapacağız. Kent merkezinde 500-600 bin kadar ekmek tüketimi var. Yalnızca bunun yüzde 15-20'lik kısmını karşılama niyetindeyiz."



"Büyükşehirlerdeki en ucuz ekmek"

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak ise belediyenin hayvancılık ve tarıma olan ilgisinin çok fazla olduğunu kaydederek, "Kente tam manasıyla hizmet edebilmek adına bugün 4 TL'ye ülkemizdeki büyükşehir belediyeleri arasındaki en ucuz ekmek verilecek." dedi. 

Yorumlar (0)