Ortadoğu gerilimi altın fiyatlarını rekor seviyeye taşıdı

Ortadoğu'da yaşanan gerilim, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. ABD'li bankacılık devi Goldman Sachs da altın tahminini yukarı yönlü güncelledi.

EKONOMİ 13.04.2024, 12:55 Melina Ay
Ortadoğu gerilimi altın fiyatlarını rekor seviyeye taşıdı

Ortadoğu'da artan gerilimin etkisiyle altın fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Ons altın, spot piyasada 2 bin 400 doları test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Analistler, altındaki bu yükselişte jeopolitik risklerin ve Çin ekonomisine yönelik endişelerin yanı sıra artan güvenli liman talebinin etkili olduğunu belirtiyor.

Goldman Sachs, yılsonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti. Şirketin analizinde, Federal Rezerv'in para politikası adımları, ABD seçimleri ve küresel ekonomideki gelişmelerin yanı sıra altın fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceği vurgulanıyor.

Tetikte bekliyorlar

Ortadoğu'da İran-İsrail gerilimi doruk noktasına çıktı. İran, Şam'daki büyükelçilik saldırısının ardından "Meşru savunma bir zorunluluktur" açıklamasını yaptı. ABD medyası, İran'ın 48 saat içinde İsrail'e saldırabileceğini iddia etti. İsrail ise misilleme ihtimaline karşı "tetikte" beklediklerini duyurdu.

Yorumlar (0)