Memurların beklediği toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü toplu sözleşme görüşmelerinde. Memurların toplu sözleşme sürecinin ilk toplantı ise bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda memur ve emeklilerin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam oranları masaya yatırılacak.

EKONOMİ 01.08.2022, 09:25
Memurların beklediği toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merak ile beklediği 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmeleri bugün itibari ile başlıyor.

İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da eşlik edecek. Yetkili sendika Memur-Sen 11 de hizmet kolunun temsilcileri ile birlikte masada olacak.

Memur-Sen’in talebi yüzde 110 zam

Bugün ilk ayağı gerçekleştirilecek olan görüşmede memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam oranları belirlenecek.

Memur-Sen’in 2024 ve 2025 yılları için talebi yüzde 110 artış oldu. Sosyal beklentiler ise yine masada değerlendirilecek konular arasında yer alıyor.

Memur-Sen'in talepleri arasında eş yardımının 2 bin TL olması ve aylık 7 bin 650 TL kira desteği verilmesi de yer alıyor.

Heyetler bugün bir araya gelecek

Masada memurları temsilen 15 kişilik bir heyet yer alacak.

Görüşmeler ağustos ayı süresi boyunca devam edecek. Toplu sözleşmeyle memur ve emeklilerinin 2024 ile 2025 yıllarındaki sosyal ve mali hakları belirlenecek.

Yorumlar (0)