Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı televizyon programında Kurban Bayramı ikramiyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 24.05.2024, 17:48 Şeyda Gül
Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan duyurdu

Gündem Özel programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İhtiyaç duyulan tüm alanlarda İŞKUR'un önemli çalışmaları olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, bir yanda iş arayanlar bir yanda işverenlerin mevcut olduğunu söyledi. Mayıs ayına kadar 540 binin üzerinde vatandaşı istihdamla buluşturduklarının bilgisini veren Bakan Işıkhan, çalışmak isteyen tüm vatandaşlara çağrıda bulundu. “Vatandaşlarımız becerileri doğrultusunda aktif iş için programlarımız mevcut. Onlara başvurabilirler. İŞKUR bunu yıllarca başarılı şekilde gerçekleştiriyor. Aktif iş gücü programlarımız bizim için çok önemli” diyen Bakan Işıkhan, özel politika grupları ve kadınlar ve çocuklar için aktif politika çalışmaları yaptıklarını söyledi. Tüm illerde dezavantajlı gruplar başta olmak üzere inanılmaz sayıda başvuru olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, “İş arayan varsa İŞKUR'a başvursun. Nitelikle-niteliksiz vasıflı-vasıfsız iş gücüne ihtiyacımız var. En son çağrımızdan sonra 10 bine yakın gencimiz başvurdu” şeklinde konuştu.

Emeklilere ilişkin projeler

Somut verilerin paylaşılmasının önemli olduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, özellikle Kredi Yurtlar Kurumu'nda emeklilere uygun olan aylarda konaklamalarına fırsat tanınacağını anımsattı. GSB'ye bağlı tesislerde tesislerin emeklilere açılmasının söz konusu olduğunu anlatan Bakan Işıkhan, bunların somut olarak ifade edecekleri en son süreçlerden bir tanesi olduğunu kaydetti. Emeklilerin kamuya ait misafirhanelerde sosyal tesislerde yüzde 15 düzeyinde bir indirimden faydalanabileceğinin bilgisini veren Bakan Işıkhan, PTTCell ve PTT Kargo'dan emeklilere yönelik indirimler olacağını aktardı. Devlet Demiryolları ana hat seferlerinde yüzde 10'luk bir indirim de söz konusu olacağını belirten Bakan Işıkhan, “Sosyal yaşama katılım süreçlerinde bizim hedefimiz sağlıklı ve başarılı yaşlanma süreçlerinde emeklilerimize yardımcı olmak” dedi.

EMEKLİKART ile indirimler

“Sosyal devlet olarak elimizde ne tür materyal varsa bunları gerçekleştireceğiz” diyen Bakan Işıkhan, bankalarla yaptıkları anlaşmalar sonrası EMEKLİKART'ları aracılığıyla fatura ödemelerinde eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde giyim mağazalarında somut olarak indirimler sağlayacaklarının mesajını verdi. Bunları yeterli görmediklerini kaydeden Bakan Işıkhan, “Web sayfamız kurulacak. Orada detaylara ulaşılabilir” ifadelerini kullandı.

Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplarda?

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı inşallah bayram öncesinde emekli ikramiyelerinin ödenmesi noktasında bir takvim süreci işleyecek. Bununla ilgili teknik çalışmalarımızı biz gerçekleştiriyoruz” diyen Bakan Işıkhan, en yakın zamanda kamuyla paylaşılacağını dile getirdi. Bayramdan önce bayram ikramiyeleri 3 bin olarak gerçekleştirdiklerini anımsatan Bakan Işıkhan, “Bunun emeklilere yansıması için çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Yorumlar (0)