Kadın ihracatçılara 4 milyar TL'lik finansman desteği

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın ihracatçılara yönelik önemli bir destek paketini kamuoyuna duyurdu. TİM Kadın Girişimci Sertifikasyonuna sahip olan kadın ihracatçılara, Türk Eximbank tarafından sunulan avantajlı kredi imkanları içeren destek paketi, sektörde büyük bir ilgiyle karşılandı.

EKONOMİ 08.03.2024, 15:30 11.03.2024, 09:10 Buse Önder
Kadın ihracatçılara 4 milyar TL'lik finansman desteği

8 Mart Kadınlar Günü'nde açıklanan destek paketi kapsamında, TİM Kadın Girişimci Sertifikasyonuna sahip kadın ihracatçılara Türk Eximbank tarafından 4 milyar TL'ye kadar yüzde 42 faiz oranı ile 3 yıla kadar vadeli kredi, döviz kredilerinde ise toplam 200 milyon dolar tutarında avantajlı faiz oranları ile 10 yıla kadar vadeli kredi imkanı sunulacak.

İhracatta Kadını Destekleme Projesi kapsamında yer alan destek paketiyle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, sürdürülebilir ekonomik büyüme için kadınların ekonomideki rolünün artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Güney, "Türk Eximbank olarak tüm ihracatçıları destekliyoruz ve yıllardır kadın girişimcilerimize özel destekler sunuyoruz. Kadın girişimcilerimize verilen her destek, ülkemizin toplumsal ve ekonomik refahına katkıda bulunacaktır. Kadın girişimci ihracatçı firmalarımıza yönelik yeni destek paketimizle, 2024 yılında daha fazla kadın girişimciye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

200 milyon kredi desteği gelecek

Kadın Girişimci Sertifikasyon Programı'nın kadınların ekonomiye katkılarının artması ve sürdürülebilir kalkınma açısından önemine vurgu yapan Güney, "2023 yılında kadın girişimcilerimize sağlanan destek 400 milyar doları aşmıştı. Yeni destek paketiyle birlikte kadın girişimcilerin ihracattaki etkisini artırmayı hedefliyoruz. TİM Kadın Girişimci Sertifikasyonuna sahip ihracatçı firmalarımıza, TL kredilerde yüzde 42 faiz oranı ile 3 yıla kadar vadeli 4 milyar TL, döviz kredilerinde ise avantajlı faiz oranları ile 10 yıla kadar vadeli toplam 200 milyon dolar tutarında kredi imkanı sunulacaktır. Bu destek paketi, Türk Eximbank olarak kadın girişimci ihracatçılarımıza yönelik büyük bir adımdır" dedi.

İhracatta Kadını Destekleme Projesi ile kadın girişimcilerin ekonomideki ağırlığını artırmayı amaçlayan Türk Eximbank, bu destek paketi ile kadın girişimci ihracatçılarını destekleyerek ekonomik büyümesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar (0)