Işıkhan: Asgari prim ödeme gün sayısı inecek

Vedat Işıkhan, sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden daha çok yararlanabilmesi için son üç yılında gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne çektiklerini ifade etti.

EKONOMİ 16.01.2024, 01:03 16.01.2024, 16:05
Işıkhan: Asgari prim ödeme gün sayısı inecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifinin Meclis Başkanlığına sunulduğunu kaydetti.

Açıklamasında, "'İşsizlik Sigortası Fonu' kullanılarak uygulanan pasif iş gücü piyasası programlarının etkinliğini daha da artırmak için yurttaşlarımızın yararına olacak adımlar atmayı sürdürüyoruz." diyen Işıkhan, sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden daha çok yararlanabilmesi için son üç yılında gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne çektiklerini hatırlattı. 



"700 liraya yükseltiyoruz"

Teşvik müracaat sürelerinin uzatılacağını bildiren Işıkhan, şu ifadeleri paylaştı:

"Belgeli ve nitelikli iş gücü sağlamak için mesleki yeterlilik belgesi olan yurttaşlarımız ile özel politika gerektiren gençlerin ve kadınların istihdama katılmalarına destek sağlıyoruz. 31 Aralık 2025'e değin uygulanmaya devam edecek ve 54 aya değin yararlanılabilecek teşvik süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 31 Aralık 2026'ya değin uzatılabilecek. Böylelikle yurttaşlarımız için oluşabilecek mağduriyetleri önlüyouz."

Işıkhan, işveren ve işçilerin yanında olduklarını belirterek, "İstihdamın artırılması ve kayıtlı istihdamın korunması için işverenlerimize destek sağlıyoruz. Asgari ücret desteğini bu yıl itibarıyla 700 liraya yükseltiyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)