FAST'te yeni dönem: İkinci el araç satışında başladı

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin devreye alındığı ifade edildi. Öncelikli olarak ikinci el araç satış işlemlerinde kullanılmaya başlandığı kaydedilen ödeme sisteminde ilk aşamasında 2 milyon TL işlem limiti uygulanacak.

EKONOMİ 05.06.2024, 11:03 Şeyda Gül
FAST'te yeni dönem: İkinci el araç satışında başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) yapılan açıklamada, onay gerektiren ödeme işlemleri için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin devreye alındığı duyuruldu. Merkez Bankası’nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, söz konusu servisin öncelikli olarak 2. el araç alım-satım işlemleri olmak üzere, işlemdeki taraflara güvence sağlanmasına ihtiyaç duyulan farklı iş modellerinde kullanılabileceği aktarıldı.

Onay gerektiren işlemlerde kullanılabilecek

FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, onay/tescil gerektiren ödeme işlemlerinde kontrollü bir ortam sağlayacak. 31 Mayıs itibarıyla kullanıma açılan FAST Sistemi üzerine inşa edilmiş bir aracılık hizmeti olan Güvenli Ödeme İşlemi, yetkili kuruluşlar tarafından onay/tescil gerektiren işlemler için yapılacak para transferlerinde süreçler tamamlanana kadar tutarın FAST katılımcısı bir kuruluş tarafından bekletilerek işlemin taraflarına güvence sağlayacak.

2 milyon lira limit uygulanacak

Bu hizmet ile ödemeyi gönderecek olan kullanıcıya onay/tescil işlemi tamamlanmadan bedelin karşı tarafa aktarmayacak. Söz konusu servis ile ödemeyi alacak olan kullanıcıya ise onay/tescil işlemi gerçekleştiğinde bedelin hesabına geçeceği garantisi veriliyor. İlk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dahilinde kullanılabilecek olan Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin de FAST Sistemi'nin diğer katman servisleri gibi hızla yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)