FAST ödemelerinde yeni dönem

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası), 'FAST Ödeme İste Katman Servisi'nin kullanıma sunulduğunu bildirdi.

EKONOMİ 05.02.2024, 21:19
FAST ödemelerinde yeni dönem

Merkez Bankası duyurusu doğrultusunda, alacaklının borçludan FAST ödemesi istemesine olanak sağlayan servis kullanıma açıldı. İlk olarak kişiden kişiye ödemeler için kullanıma sokulan katman servisi, iki kişi arasında ödemenin alacaklı tarafından başlatılması adına onay ve haberleşme mekanizması hizmeti sağlayarak para transferinin başlatılmasını temin ediyor. Servis, kişiden kişiye ödemelere ek olarak muhtelif iş modelleriyle beraber çalışabilir bir tasarıma da sahip. 'FAST Ödeme İste Katman Servisi', ilerleyen fazlarda kurumsal fatura ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve e-ticaret ödemeleri gibi muhtelif kullanım alanlarıyla ödemeler ekosisteminde pek çok alanda katma değer teşkil edecek.



Günün her saatinde kullanılabilecek

Günün her saatinde güvenli ve anlık para transferi olanağı sunan sistemin katılımcı sayısının geçtiğimiz sene 36'ya yükseldiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ödemeler ekosisteminin gereksinimlerine yanıt verecek biçimde nakit ve karta alternatif bir ödeme yöntemi olarak kullanılan sistemin uygulamaya alındığı ilk günden beri artan işlem hacmi Ocak 2024'te günde ortalama 11 milyon olarak tespit edilmiştir. Sistemin katman servisleriyle beraber sunduğu yenilikçi teknolojilerle hem ödemeler alanında inovasyon ve rekabeti teşvik ederek yeni iş modellerinin önünü açması hem de kullanıcının finansal durumunu kolay bir şekilde yönetip günlük yaşamını kolaylaştırarak hızlı, güvenli ve şeffaf bir ödeme yöntemi olarak hizmet sunması hedeflenmektedir."

Yorumlar (0)