Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İnceleme başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren bir duruma el atarak inceleme başlattı.

EKONOMİ 07.03.2024, 01:28 Şeyda Gül
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İnceleme başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı kişilerin para transferlerinde EFT masrafı ödememek için 'kira' seçeneğini işaretlemesi durumunu mercek altına aldı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, kira, bireysel, konut, yatırım ve diğer para gönderme seçeneklerini kullananlar tek tek incelenecek.

Transfer masrafı ödememek için kira seçeneğini seçiliyor

EFT üzerinden para transferi yaparken bazı kişiler kuralları hiçe sayarak, transfer masrafı ödememek için kira seçeneğini tercih ediyor. Şayet, sizde ödemelerinizi bu şekilde yapıyorsanız, ev sahibi olmadığınızı ispatlamak zorunda kalabilirsiniz.

İnceleme riski oluyor

Hesabınıza belirli bir kişiden dönem dönem düzenli para geliyorsa ve EFT seçeneğinde kirayı seçiliyorsa, Maliye Bakanlığı tarafında bir kira geliri elde etme durumu söz konusu oluyor. Böylece bakanlık tarafından incelemeye alınma riski oluyor.

Kiracı transferi gizlemek istiyor

Bunun tam tersini yapanlarında olduğu ifade edilirken, kiracıların 'diğer' seçeneğini tıklayarak her ay düzenli bir şekilde yaptığı ödemeyi gizlemeye çalıştığı belirlendi. Düzenli bir para girişi olduğunda ve 'diğer' seçeneği seçildiğinde bu transferlerin kira olma ihtimali üzerinde duruluyor. Bu sebeple ödeme seçeneğinde diğeri tercih eden kişiler de inceleme altına alınmaya başladı.

Para transferinde en önemli husus

Para transferi sırasında yapılması gereken bir diğer husus ise açıklama bölümünün doldurulmasıdır. Bir harf veya nokta konularak gönderilebildiğine dikkat çekilirken, daha sonradan kişinin borcunu iade etmediğinde ''ben sana borç verdim bu parayı iade et'' dediği durumun yaşandığı kaydedildi. Böyle durumlarda ise taraflar soluğu mahkemelerde alıyor.

Yorumlar (0)