Emekliye yüzde 49,25 zamda yeni gelişme

Çalışma yaşamı ile ilgili düzenlemeler ihtiva eden İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarında ocak ödeme döneminden itibaren geçerli olacak olan altı aylık artış oranı yüzde 49,25'e çıkarıldı.

EKONOMİ 25.01.2024, 19:43 25.01.2024, 22:31
Emekliye yüzde 49,25 zamda yeni gelişme

Çalışma yaşamı ile ilgili düzenlemeler ihtiva eden İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre, Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarında ocak ödeme döneminden itibaren geçerli olacak olan altı aylık artış oranı yüzde 49,25'e çıkarıldı.

Asgari ücret desteği bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak.

Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye düşürülecek.

Teklife ihdas edilen maddeler doğrultusunda, en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye yükseltilecek.



"Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bir hafta içinde ödenecek"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şu ifadeleri paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bu yılı 'Emekliler Yılı' olarak ilan etmiştik. Bu çerçevede, emeklilerimize dönük kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetleri ve müjdeleri 2024 boyunca tek tek uygulamaya geçireceğiz. Bir güzel haberi daha duyurmak istiyorum. Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin aylıklarının bu ay itibarıyla altı aylık artış oranını yüzde 49,25'e çıkarıyoruz. Böylelikle, bu sene bütün emeklilerimizin aynı oranda artış almasını temin ediyoruz. İlave zamdan kaynaklı farklar, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bir hafta içinde ödenecek. Değerli emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

Yorumlar (0)