Dijital TL'de son durum

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) tarafından yürütülmekte olan Dijital Türk Lirası Projesi'nin ilk faz değerlendirme raporu paylaşıldı.

EKONOMİ 31.12.2023, 23:48 01.01.2024, 14:35
Dijital TL'de son durum

TCMB tarafından gerçekleştirilen duyuruda, 29 Aralık 2022 tarihli dijital Türk lirası kullanımına dair açıklamada, Dijital Türk Lirası Projesi'nin ilk faz faaliyetleri çerçevesinde, gerçekleştirilen testler neticesinde elde edilen bulguların çok geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile yayımlanacağının duyurulduğu anımsatıldı. 



"Ülke genelinde kullanıma sunulacak"

Merkez Bankası'nın, dijital Türk lirasının kullanıma sunulmasına her bakımdan hazır olmak için faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedilen raporda, "İlerleyen süreçte dijital Türk lirasının teknolojik ihtiyaçlarının yanı sıra hukuki ve iktisadi kapsamına ilişkin faaliyetlere de öncelik verilecek olup faaliyetlerin karar alıcılara sunulmasına hazırlanılmaktadır. Kesin kararın alınması ve ilgili mevzuatın uygulamaya geçmesiyle birlikte dijital Türk lirasının yaygınlaştırma faaliyetlerinin hızlanması ve ülke genelinde kullanıma sunulması mümkün hale gelecektir." ifadelerine yer verildi.



"Pilot testler yapılacak"

Değerlendirme raporu ile Merkez Bankası çatısı altında gerçekleştirilen AR-GE faaliyetlerinin ve platform paydaşlarıyla beraber yürütülen ilk fazın bulguları ve projede kabul gören yaklaşımların paylaşıldığı bildirildi. Bahse konu raporda, ikinci faz faaliyetleri çerçevesinde Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu'nun, yeni katılımcılarla daha da genişletileceği ve farklı senaryolarda pilot testler yapılacağı vurgulandı. 

Yorumlar (0)