Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, emekliler için özel çalışmayı duyurdu

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 19.04.2024, 23:10 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, emekliler için özel çalışmayı duyurdu

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası ve İsrail-İran gerilimi ile ilgili konuşu. Gazze'de ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “İsrail-İran gerilimi Gazze'de yaşananları gölgelememeli” dedi.

IMF spekülasyonlarına noktayı koydu

'IMF' spekülasyonlarına noktayı koyan Yılmaz, kesinlikle IMF ile masaya oturulmasının söz konusu olmadığını ifade etti. Ekonomide yol haritasının netleştiğini ifade eden Yılmaz, adımları hayata geçirdiklerini ve seçimsiz 4 yılın çok değerli olduğunu söyledi. Cari açığın yarı yarıya azaldığının da bilgisini veren Yılmaz, “Türkiye'nin döviz ihtiyacı düştü” şeklinde konuştu.

Enflasyonu düşürmekte kararlıyız

Enflasyonu düşürmeye kararlı olduklarını dile getiren Yılmaz, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadro olduklarını vurguladı. “Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek” diyen Yılmaz, fahiş fiyatlarla mücadele konusuna özel parantez açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yasal önlemlerin alınacağını ve yaptırımların caydırıcı hale geleceğinin altını çizdi.

Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyiz

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, Çalışma Bakanlığı’nın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacağını ifade etti. 16 milyon emeklinin olduğunu kaydeden Yılmaz, “Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var” değerlendirmesinde bulundu.

Çok kapsamlı kararlar aldık

Filistin davasının arkasında olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İsrail'le ticareti daraltıcı çok kapsamlı kararlar aldık” diye konuştu.

Yorumlar (0)