Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye dair düzenlemeleri kapsayan Bazı Kanun ve KHK'larda (Kanun Hükmündeki Kararname) Değişiklik Gerçekleştirilmesine Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre, çalışan emeklilere bir kere mahsus 5 bin TL ödeme gerçekleştirilecek.

EKONOMİ 27.12.2023, 20:39
Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yasalaştı

Yasaya göre, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına dair düzenlemenin süresi 31 Aralık 2028 tarihine değin uzatılıyor.

Haciz zaptı dijital ortamda düzenlenebilecek.

Sigorta ve Banka Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut dışında kaldırılıyor.

İlçe ve il seçim kurullarında bulunan siyasi partilerden alınan mensuplar dışındaki kurul üyelerinin görev süresi, Ocak 2025'in son haftasında gerçekleştirilecek yeni oluşuma değin uzayacak.

Genel yaşama etkili afet bölgesi olarak kabul edilen kentlerdeki seyahat acentelerinden 2023 ve 2024 için senelik aidat alınmayacak.

Genel afet bölgesi olarak ilan edilen yerlerde 31 Aralık 2025 tarihine değin fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda ceza tutarı 10 kat uygulanacak.

Özelleştirme programına dahil edilen kuruluşların özelleştirilmesine dair ihaleler dijital ortamda gerçekleştirilebilecek. 

Ülke dışına sağlanan bazı hizmetler ile yabancılara sağlanan sağlık ve eğitim hizmetlerinden 1 Ocak 2023 itibarıyla elde edilen kazancın tümünün ülkemize transfer edilmesi durumunda, beyanname üzerinden yüzde 80'i indirim hususu yapılabilecek.

KKM (Kur Korumalı Mevduat) ve katılım hesaplarına uygulanmakta olan kurumlar vergisi istisnasının süresi 30 Haziran 2024 tarihine değin uzatılıyor.

Esnaf Ahilik Sandığı'na dair hükümler, 31 Aralık 2024 tarihine değin uygulanmayacak.



Çalışan emeklilere ikramiye

Çalışan emeklilere ise bir kere mahsus 5 bin TL ödeme gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadeleri paylaştı:

"Çalışan emeklilerimize 5 bin TL verilmesini sağlayacak olan düzenlemeyi de kapsayan ekonomiye dair kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul görerek yasalaştı. Ödemeler, ilgili kanunun Resmi Gazete'de yer almasının akabinde en kısa süre içerisinde emeklilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır. Bugüne değin olduğu gibi bundan böyle de emeklilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Değerli emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

Öte yandan TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), 16 Ocak 2024'e değin faaliyetlerine ara verdi.

Yorumlar (0)