Bakan Uraloğlu duyurdu: 41 dakikaya düşecek

Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havaalanı Metro Hattı'nın dokuzuncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunu çok yakında hizmete açarak İstanbullularla buluşturacaklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu, projeyle birlikte İstanbul Havaalanı-Taksim arasının 41 dakika olacağını bildirdi.

EKONOMİ 20.01.2024, 19:36
Bakan Uraloğlu duyurdu: 41 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havaalanı metro hattının Gayrettepe istasyonunda incelemeler yaptı. 

Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havaalanı Metro Hattı'nın son halkası Gayrettepe-Kağıthane etabındaki faaliyetleri tamamlama aşamasına getirmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Uraloğlu, Gayrettepe istasyonunun da hizmete açılmasıyla, havaalanı metro hattının, metrobüs ve Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metro Hattı ile entegre hale geleceğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, projeyle birlikte İstanbul Havaalanı-Gayrettepe arası seyahat süresinin yarım saat, Mahmutbey-Göktürk arasının 38 dakika, İstanbul Havaalanı-Tekstilkent arasının 45 dakika, İstanbul Havaalanı-Taksim arasının 41 dakika, Göktürk-Taksim arasının 26 ve İstanbul Havaalanı-4. Levent arasının 35 dakika olacağını bildirdi.



Test sürüşünü gerçekleştirdi

Uraloğlu, açıklamasının akabinde Gayrettepe-İstanbul Havaalanı Metro Hattı'nda yapılan test sürüşüne iştirak etti. Test sürüşü, Kağıthane ile Gayrettepe istasyonu arasında yapıldı.

Kağıthane istasyonundaki yurttaşlarla sohbet eden Bakan Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havaalanı Metro Hattı'nda görev yapan Çinli mühendisle de fotoğraf çektirdi. 

Yorumlar (0)