Bakan Şimşek’ten FATF müjdesi: Türkiye gri listeden çıktı mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini duyurdu.

EKONOMİ 23.02.2024, 19:51 Şeyda Gül
Bakan Şimşek’ten FATF müjdesi: Türkiye gri listeden çıktı mı?

Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bugün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında alınan karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıda Türkiye'ye ilişkin alınan karara ilişkin bilgi verdi. “FATF ülkemizin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına varmıştır” diyen Bakan Şimşek, böylece ülkemizin gri listeden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğinin müjdesini verdi.

Gri liste kararının kaldırılması bekleniyor

Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporunun Haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacağını dile getiren Bakan Şimşek, bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılmasının beklendiğini kaydetti. Bakan Şimşek, bugün gelinen aşamanın, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) koordinasyonunda, başta Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların yürüttüğü yoğun çalışmaların sonucu olduğuna işaret etti. Bu başarılı sonucun elde edilmesinde emeği geçenleri tebrik eden Bakan Şimşek, “MASAK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)