Bakan Şimşek'ten seçimsiz dönem vurgusu: Siyasi istikrar sayesinde toparlayacağız

ABD temaslarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  seçimsiz bir döneme girildiğini belirterek “Bu sayede ekonomik programın sonuçlarını toplamaya devam edeceğiz” dedi.

EKONOMİ 18.04.2024, 01:34 Şeyda Gül
Bakan Şimşek'ten seçimsiz dönem vurgusu: Siyasi istikrar sayesinde toparlayacağız

IMF toplantıları için gittiği ABD'nin başkenti Washington'da Küresel Görünüm Forumu’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali durumun güçlendiğini ifade etti. Aynı zamanda bütçe açığının da azaldığına dikkati çeken Bakan Şimşek, ekonomik programın çalıştığına dair birçok kanıt olduğunu dile getirdi. “Enflasyon düşmekte. Aslında bütün bunlar ekonominin makro görünümünün kısa bir özeti diyebiliriz” diyen Bakan Şimşek, 2026 yılından itibaren enflasyonu tek haneli sayılarda görmeyi beklediklerini vurguladı.

Yabancı yatırımcının güveni yüksek

Yatırımcılarla toplantılar yaptıklarını söyleyen Bakan Şimşek, “Yabancı yatırımcının ülkemize güveni yüksek” ifadelerini kullandı.

Programın sonuç vereceğini biliyorlar

“Geçtiğimiz yıl yatırımcılar Temmuz Eylül döneminde uyguladığımız programda nasıl konumlanacaklarından emin değillerdi. Artık bu konuda soru gelmiyor” diyen Bakan Şimşek, programın sağlamlığına dair bir soru olmadığını söyledi. Daha ziyade programın detaylarına dair sorular aldıklarını vurgulayan Bakan Şimşek, “Yatırımcıların artık enflasyonun düşeceğine dair inançları güçlendi. Programın sonuç vereceğini biliyorlar” şeklinde konuştu.

Haziran 2028'e kadar herhangi bir seçim yok

4 yıllık seçimsiz dönemde ekonomide önemli sonuçlar alacaklarını vurgulayan Bakan Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028'e kadar herhangi bir seçim olmadığının altını çizdi. “Bu da siyasi istikrar anlamında güzel bir zaman verecek bize. Bu sayede ekonomik programın sonuçlarını toplamaya devam edeceğiz” diyen Bakan Şimşek, bu bağlamda yapısal değişikliklerin ve reformların bu programın temel parçaları olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)