Bakan Şimşek “En kötüsü geride kaldı” diyerek açıkladı

En kötüsünün geride kaldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dezenflasyon sürecine giriyoruz. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 03.06.2024, 11:49 04.06.2024, 08:50 Şeyda Gül
Bakan Şimşek “En kötüsü geride kaldı” diyerek açıkladı

Mayıs ayı enflasyon rakamlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçmiş 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonda en yüksek seviyeyi bu ay gördüklerini dile getirdi. Enflasyonla mücadelede geçiş dönemi böylece tamamlandığını kaydeden Bakan Şimşek, “Dezenflasyon sürecine giriyoruz” dedi.

Üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek

Enflasyonda kalıcı düşüş Haziran’da başlayacağını anlatan Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyeceğinin bilgisini verdi. Dezenflasyon öngören piyasa yıllık enflasyonu 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra yüzde 21,3 beklediğini ifade eden Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde beklentiler hedeflere daha da yakınsayacağını vurguladı.

Hedefimize ulaşmakta kararlıyız

Mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirten Bakan Şimşek, “Fiyat istikrarına ulaşmak sabır ve zaman gerektiriyor, hedefimize ulaşmakta kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)