Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon açıklaması: Şubat ayında…

Ocak ayında enflasyona yansıyan etkilerin ana eğilimi etkilemesini beklemediklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Şubattan itibaren enflasyonun kayda değer düşerek tahminlerimizle uyumlu olacağını öngörüyoruz” dedi.

EKONOMİ 05.02.2024, 10:47 Şeyda Gül
Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon açıklaması: Şubat ayında…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ocak ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıklamasıyla birlikte değişimin Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,70 olduğu kaydedildi. Bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,70 olarak açıklanan TÜFE oranı,  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,72 olarak gerçekleşti.

Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir

Açıklanan Ocak ayı enflasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak ayında aylık enflasyonun geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleştiğini ifade etti. Yıllık enflasyonun yüzde 64,9 olduğunu anlatan Bakan Şimşek, Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemediklerinin altını çizdi. Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin politikasıyla uyumlu seyredeceğini öngördüklerini aktaran Bakan Şimşek, “Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)