Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Vedat Işıkhan, yeni senede geçerli olacak olan asgari ücreti, bu hafta içerisinde açıklamayı arzu ettiklerini belirtti.

EKONOMİ 26.12.2023, 19:18
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Özbekistan-Türkiye Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 7'nci Dönem Toplantısı'nın akabinde gazetecilerin suallerini cevapladı. 



Asgari ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısının ne vakit yapılacağı ile ilgili suale Bakan Işıkhan, "Toplantı için an itibarıyla karar almış değiliz. Ekipler çalışma halinde. Bu hafta içerisinde açıklamayı arzu ediyoruz." cevabını verdi.

Vedat Işıkhan, "Bir rakam var mı?" suali üzerine, "Bir rakam yok. Komisyonumuz çalışma halinde. Yani sizinle an itibarıyla paylaşacak bir şeyimiz yok. Çünkü o vakit Asgari Ücret Tespit Komisyonuna haksızlık etmiş oluruz. Halihazırda çalışıyorlar. Geldiği vakit de biz üç taraf olarak yan yana oturacağız, kararı verip kamuoyuna açıklayacağız." sözlerini sarf etti. 



Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye


Emeklilere bir sefer verilecek 5 bin TL ikramiye ile ilgili sual üzerine Bakan Işıkhan, husus ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının hemen akabinde ödemelerin gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)