Bakan Ersoy 2024 hedefini açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılında 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirterek, 2028'e kadar bu rakamları 100 milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

EKONOMİ 20.03.2024, 20:50 21.03.2024, 17:56 Buse Önder
Bakan Ersoy 2024 hedefini açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörü temsilcileriyle buluşmak üzere Kastamonu'ya ziyaret gerçekleştirdi. 'Turizm Sektörü Buluşmaları' çerçevesinde düzenlenen toplantıda, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Bakan Ersoy, turizm sektörünün Türkiye'nin uluslararası arenadaki başarılı performansını vurguladı.

Turizm sektörünün, son yıllarda küresel zorluklara rağmen Türkiye'nin etkileyici bir performans sergilediğini belirten Bakan Ersoy, Kovid-19, depremler ve savaşlar gibi zorlukların ardından Türkiye'nin hızla toparlandığını ve dünya turizm sıralamasında üst sıralara yükseldiğini ifade etti.

2028 yılına kadar 100 milyar olacak

2024 hedeflerinin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir olduğunu açıklayan Bakan Ersoy, "Dünya turizm sektörü Kovid-19 süreciyle karşılaştı, peşinden ülkemizde asrın felaketleri depremler yaşandı. Savaşlar başladı ve devam ediyor. Bu coğrafyanın kendine has özellikleri de var, bir de global engellerle de karşılaştık. Geçmişte de bu tür krizlerle karşılaşıyorduk. Günümüzde de karşılaşacağız, gelecekte de karşılaşacağız. Önemli olan sektörümüzü bunlara bağışıklı hale getirmek" dedi.

Ersoy, Türkiye'nin turizm sektöründe dünya çapında bir ülke haline geldiğini ve artık daha büyük hedeflere odaklanabildiklerini belirtti. Bu yılki hedeflerinin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir olduğunu belirten Bakan Ersoy, 2028'e kadar bu rakamları 100 milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

‘Müze şehri haline getireceğiz’

Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Ersoy, Anadolu'nun her köşesine turizmin yayılması gerektiğini vurguladı. Turizmin sadece klasik destinasyonlara odaklanmaması gerektiğini ifade eden Ersoy, sezonun 12 aya yayılması ve turizmin sadece yerli değil, uluslararası turistler için de çeşitlenmesi gerektiğini belirtti. Kastamonu'nun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle dolu bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, şehrin turizmde hak ettiği değeri alamadığını ve sahip olduğu potansiyelin farkındalığının artırılması gerektiğini söyledi.

Turizmin geliştirilmesi için yerel yönetimlerle iş birliği yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Ersoy, Antakya'da başlattıkları projenin Kastamonu için de uygulanabileceğini belirtti. Ersoy, "Hatay-Antakya'da başlattığımız bir çalışma var. Benzer bir çalışmayı burada da yapabiliriz. Çok ciddi hibe destekleri yaparak Antakya'yı bir müze şehir haline getirmekle ilgili adımları attık. Şimdi aynı şey Kastamonu için neden olmasın? Yani yeter ki şehirde niyet olsun, istek olsun, heves olsun. Kastamonu gerçekten potansiyeli çok fazla olan bir şehir" şeklinde konuştu.

‘Turizm potansiyelleri artacak’

Turizmin sadece bakanlığın değil, yerel yönetimlerle ortaklaşa yürütülmesi gereken bir sektör olduğunu belirten Bakan Ersoy, tüm şehirlerin turizm master planlarını hazırlaması çağrısında bulundu. Kastamonu için de benzer bir yaklaşımın gerekliliğini vurgulayan Ersoy, şehrin turizmde daha fazla pay alabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

"Türkiye'nin 81 vilayeti bu pastadan, Türkiye'ye gelen turistlerden bir pay almasını istiyoruz" diyen Ersoy, şehirlerin turizm potansiyellerini artırarak Türkiye'nin turizm pastasından daha büyük bir pay almasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)