Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ek zam

Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yapılacak olan zam oranı bu ay itibarıyla yüzde 49,25'e çıkarıldı.

EKONOMİ 23.01.2024, 22:30
Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ek zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25'e çıkardıklarını duyurdu.

Erdoğan, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ek yüzde 5 artış yapılacağı bildirmiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya çıkarılmıştı. 

Erdoğan'ın talimatı ile Bağ-Kur ve SSK emeklilerine bir ilave zam daha yapıldı. Vedat Işıkhan, "Bağ-Kur ve SSK emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı bu ay itibarıyla yüzde 49,25’e çıkarıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Böylelikle memur emeklileri ile Bağ-Kur ve SSK emeklileri aynı oranda zam almış olacak. 



"Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bir hafta içinde ödenecek"

Bakan Işıkhan, şu ifadeleri paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bu yılı 'Emekliler Yılı' olarak ilan etmiştik. Bu çerçevede, emeklilerimize dönük kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetleri ve müjdeleri 2024 boyunca tek tek uygulamaya geçireceğiz. Bir güzel haberi daha duyurmak istiyorum. Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin aylıklarının bu ay itibarıyla altı aylık artış oranını yüzde 49,25'e çıkarıyoruz. Böylelikle, bu sene bütün emeklilerimizin aynı oranda artış almasını temin ediyoruz. İlave zamdan kaynaklı farklar, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bir hafta içinde ödenecek. Değerli emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

Yorumlar (0)