Asgari ücrete zam yok, vekillerin maaşı temmuzda kabaracak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücret temmuz ayında ara zam yok." diyerek kapıları kapatmıştı. Gözler memur ve memur emeklisine yapılacak temmuz zammına çevrildi. Edinilen bilgilere göre milletvekilleri de bu zamdan yararlanacak.

EKONOMİ 19.04.2024, 12:15 Hakan Öksüz
Asgari ücrete zam yok, vekillerin maaşı temmuzda kabaracak!

Asgari ücrete ara zam hayali, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasıyla suya düştü. Temmuz ayına ilişkin zam çalışmasının yapılmadığını belirten Işıkhan, "Ara zam yok" dedi.

Gözler memur zammında

Asgari ücretliye zam yapılmayacak olsa da milyonlarca memur ve memur emeklisi, temmuz ayında zam alacak. Memur ve memur emeklileri için zam mesaisi başladı. Merkez Bankası enflasyon beklentilerinin öngörülen oranlarda kalması halinde memur maaşlarında yaklaşık yüzde 18 oranında zam yapılacak.

Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?

Milletvekilleri ve milletvekili emeklileri de memurlar ile memur emeklilerinin alacağı zamlardan faydalanacak. Halihazırda milletvekillerin 141 bin 883 lira maaş ödeniyor. Milletvekili emeklilerinin aldığı maaş ise 96 bin 958 lira. 

Milletvekillerine 43 bin liralık zam yolda

Emekli olmasına rağmen milletvekilliğine devam edenler 238 bin 841 lira maaş alıyor. Temmuz zamlarıyla birlikte milletvekili maaşlarına 43 bin 302 lira zam yansıtılacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)