Milli Eğitim Bakanı Tekin’den yeni müfredat açıklaması

Yeni müfredata yönelik eleştirileri değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 67 bin görüş alındığını belirterek, "Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor. İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum” dedi.

EĞİTİM 03.06.2024, 12:46 04.06.2024, 08:46 Şeyda Gül
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den yeni müfredat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın onaylanarak yayımlanmasının ardından ve yapım sürecindeki eleştirileri katıldığı canlı yayında açıkladı. Yeni müfredata gelen itirazların bazılarının saygı sınırını aştığını belirten Bakan Tekin, Türkiye'nin uluslararası anlamda rekabet edebilecek mekanizmaların önerdikleri bazı referanslar olduğunu söyledi. “'Sizin müfredatınız ortalama OECD ülkesinin müfredatından daha yoğun.' diyorlar. Bu bir eleştiri konusuydu” diyen Bakan Tekin, dünyanın beceri odaklı eğitime geçti geçtiği eleştirilerini anımsattı. “Uluslararası kuruluşların bize önerdiği müfredat değişikliğine gitmek istiyoruz dedik. Bize referans olabilecek her kim varsa buyursun gelsin dedik” diyen Bakan Tekin, bunun çok açık bir davet olduğunu söyledi.

İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum

Sonra sonbahar aylarına geldiğimizde bu konudaki çağrılarının cevap bulmadığını görünce biraz daha altını çizerek davet ettiklerini anımsatan Bakan Tekin, çok sınırlı sayıda kişinin bu anlamda katkı vermek istediğini ifade ettiğini ve onlardan faydalandıklarını söyledi. 2 haftalık askı sürecini tanımladıklarını anlatan Bakan Tekin, “Hangisi daha katılımcı” diye sordu. İnsanların kendi bireysel tembelliklerini katkı vermek konundaki çekimserliklerini kendisine fatura etmeye çalıştığını dile getiren Bakan Tekin, bunu kabul etmediğini söyledi. “Ben başından beri davet ediyorum gelmiyorsunuz hazırlanan metni eleştiriyorsunuz. Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor” diyen Bakan Tekin, 67 bin civarında görüş ve öneri geldiğini açıkladı.  1,5 milyona yakın kişinin programları indirdiğini kaydeden Bakan Tekin, “İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum” dedi.

O söylemlere karşı çıktı

Bir ikilem ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Bakan Tekin, Osmanlı iyi Cumhuriyet kötü gibi ikilemlere karşı olduğunu belirtti. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir devamlılığın çocuklar tarafından içselleştirilmesini istediğini aktaran Bakan Tekin, “Bu eğitimi verelim istiyoruz” ifadesini kullandı.

Yabancı dil eğitiminde değişiklik

Yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfları oluşturduk onların sonuçlarına baktıklarını söyleyen Bakan Tekin, “Çoklu yabancı dil sınıfları oluşturmaya başladık” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik meslek kanunu

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı konusunda düzenlemeler yapmak ve akademi camiasının beklediği meslek kanunu yapabilir miyiz uğraşısına girdiklerinin bilgisini veren Bakan Tekin, sendikalara teşekkür etti. Bir kanun metni ortaya çıktığını ifade eden Bakan Tekin , “TBMM'de komisyonlara havale edilecek diye bekliyoruz” dedi.

Öğretmene sosyal medya sınırlaması: Mevcut düzenlemeden farklı bir şey yok

Öğretmenlere sosyal medya sınırlaması getirildiğine yönelik haberler de sorulan Bakan Tekin, öğretmen arkadaşlarını bilgilendirdiklerini söyledi. “Şu tür yargı kararlarıyla karşı karşıya kalıyoruz diye” diyen Bakan Tekin, disiplinle ilgili konularda mevcut düzenlemelerden çok farklı bir şey olmadığını belirtti.

Yorumlar (0)