MEB harekete geçti: İlkokula verilen Şehit Esat Oktay Yıldıran ismi değiştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İzmir Buca’da bir okula verilen Esat Oktay Yıldıran isminin değiştirildiğini ve okulun adının Belenbaşı İlkokulu olduğu duyuruldu.

EĞİTİM 27.12.2023, 12:57 28.12.2023, 11:55 Şeyda Gül
MEB harekete geçti: İlkokula verilen Şehit Esat Oktay Yıldıran ismi değiştirildi

İzmir'de bir okula Şehit Esat Oktay Yıldıran isminin verildiğine ilişkin haberlerin yayılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Gerekli incelemelerin yapıldığı belirtilen MEB açıklamasında, “Öteden beri toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan hadiselerle birlikte anılan isimlerin, caddelerden, okullardan kaldırılması şeklindeki uygulamalar göz önüne alındığında, böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir” denildi.

Bu kararı tasvip etmemiz mümkün değil

Hangi dönemde alınmış olursa olsun hafızalardaki derin izlerini koruyan bir dönemin yanlışlarını bugüne taşıma anlamına gelen bu kararı tasvip etmelerinin mümkün olmadığı kaydedilen açıklamada, adil bir hafızayı tesis etmek ve geçmişteki acıların ürünü olan yaraları sarmak için çaba sarf etmeye devam edeceklerinin bilinmesini istediklerini vurguladı. MEB’den yapılan açıklamada, “Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'ne göre ad verme yetkisi olan valiliğe (İzmir Valiliği) gerekli bilgi verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)