MEB'den ara tatil kararı: Tatil süresi kısalıyor, okul süresi artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını sürdürme kararı alarak, bu kapsamda eğitim iş günü süresini artırmaya yönelik bir düzenleme üzerinde çalışmaya başladı. Öğrencilerin yılda 200 gün okula gitmelerini sağlamak amacıyla bir takvim oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

EĞİTİM 14.02.2024, 12:48 Buse Önder
MEB'den ara tatil kararı: Tatil süresi kısalıyor, okul süresi artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik yapmayarak Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatillerin uygulanmaya devam edeceğini açıkladı. Ancak, MEB'in eğitim-öğretim iş günlerini uzatma çalışmalarına başladığı bildirildi.

Yapılacak düzenlemeyle 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor. Bu düzenleme, öğrencilerin tatillerin devam etmesine rağmen daha uzun süre okula gitmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Öğrenciler 200 gün okula gidecek

MEB'in bu çalışma doğrultusunda 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için öngördüğü takvimde, eğitim-öğretim iş günlerinin yaz tatilinden kısılarak uzatılması planlanıyor. Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü birinci dönemde 90, ikinci dönemde 90 olmak üzere toplam 180 gün olarak uygulanıyor. Ancak, bu süre kar tatilleri ve hava muhalefeti gibi nedenlerle daha da kısalabiliyor. Yapılacak düzenlemeyle öğrencilerin yılda 200 gün okula gitmeleri hedefleniyor.

Türkiye'deki eğitim-öğretim süresinin gelişmiş ülkelerden geride

Türkiye'de yaz tatili süresi, ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı ve son yıllarda 11 haftaya kadar düşürülmüştü. Ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye'deki yaz tatili süresinin hâlâ oldukça uzun olduğu vurgulandı.

Finlandiya, Hong Kong, Almanya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde bir öğrencinin yılda 190-200 gün arasında okula gittiği bilinirken, bu düzenlemeyle birlikte yaz tatili süresinin kısaltılabileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)