LGS soru ve cevap kitapçığı yayımlandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavın sorularını ve cevap anahtarlarını resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr üzerinden paylaştı. Öğrenciler, LGS sınav kitapçıklarını sınavın ardından bir gün içinde girdikleri okullarından temin edebilecekler.

EĞİTİM 02.06.2024, 14:25 03.06.2024, 09:00 Melina Ay
LGS soru ve cevap kitapçığı yayımlandı mı?

Sınav, 973 farklı yerde içinde 3,891 okul ve 62,663 salon içeren yurt içinde; yurt dışında ise 11 farklı yerde, 11 okul ve 35 salonda iki oturumda gerçekleştirildi. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yönlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tamamlandı. Bu yıl 8'inci sınıfta okuyan toplam 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, MEB tarafından gerçekleştirilen LGS sınavına başvurdu. Sınavın soruları ve cevapları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hızla yayımlandı.

LGS sorularına nereden bakılır?

Sınavda öğrencilere yöneltilen sorular ve cevap anahtarları "www.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak.

LGS 2024 Sözel Bölüm Soru Kitapçığı

LGS 2024 Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı

Kitapçıklar ne zaman verilecek?

Cevap anahtarları, sınavın ardından kısa bir süre içinde yayımlandı. Öğrenciler, sınav kitapçıklarını girdikleri okullardan sınavdan bir gün sonra alabilecekler. LGS merkezi sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.

Yorumlar (1)
nisa 2 ay önce
çok zordu ya