LGS başvuruları uzatıldı! İşte son tarih…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru süresi uzatıldı. Başvuruların daha önce 1 Nisan'da sona ereceği belirtilmişti ancak yeni duyuruyla süre uzatıldı. Peki, 2024 LGS başvuruları ne zaman bitecek, sınav ne zaman? İşte detaylar…

EĞİTİM 01.04.2024, 15:55 Buse Önder
LGS başvuruları uzatıldı! İşte son tarih…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruyla Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi uzatıldı. Başvuru süresi, önceden belirlenen tarihten bir gün önce sona erecekti ancak yapılan yeni duyuruyla bu süre uzatıldı.

Yeni duyuruya göre, LGS başvuruları yarın saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu uzatma, başvuru süresini kaçıran veya son ana bırakan öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor.

2024 LGS ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in daha önce duyurduğu takvime göre, 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Öğrenciler, bu tarihe hazırlıklarını sürdürürken, başvuru süresinin uzatılmasıyla birlikte daha fazla öğrencinin sınava katılması bekleniyor.

Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda gerçekleştirilecek. Öğrencilerin sınava girecekleri yerler, fotoğraflı sınav giriş belgeleri ile belirlenecek. Bu belgeler, 24 Mayıs tarihinden itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Öğrenciler, sınav günü yanlarında fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgelerini bulundurarak sınava girebilecekler.

Yorumlar (0)