KDK'dan ÖSYM'ye "abartma" uyarısı!

KDK'den (Kamu Denetçiliği Kurumu) ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) "sınav ücreti" ile ilgili karar çıktı.

EĞİTİM 25.10.2019, 11:12
KDK'dan ÖSYM'ye "abartma" uyarısı!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan sınav başvuru ücretlerinin makul bir düzeye çekilmesi, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak da işsiz gençlere ve öğrencilere başvuru ücretlerinde indirim tanıyacak bir düzenleme yapılmasına yönelik tavsiye kararı verdi.

KDK'den (Kamu Denetçiliği Kurumu) yapılan açıklamaya göre, KDK'ya vatandaşlar "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınavların başvuru ücretlerinin çok pahalı olduğu, özellikle işsiz gençlerin ve öğrencilerin bu ücretleri karşılamakta güçlük çektikleri"ne ilişkin şikayetlerde bulundular.

KDK (Kamu Denetçiliği Kurumu), sınav başvuru ücretlerinin makul bir seviyeye çekilmesi taleplerini incelemeye aldı. Bu konuda bir tavsiye kararı veren KDK (Kamu Denetçiliği Kurumu), kararında sınavların eğitim hakkının bir uzantısı olduğunun altını çizdi. KDK (Kamu Denetçiliği Kurumu) kararında, "Sınav hizmetlerinin sunumunun bir kamu hizmeti olduğu, sınav ücretlerinin yüksek oranda belirlenmesinin ekonomik olarak dezavantajlı olan kesimlerin bu hizmetten faydalanmasını güçleştireceği" ifadeleri kullandı.

KDK (Kamu Denetçiliği Kurumu), eğitim öğretim hizmetlerine ulaşmada öğrenciler arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasının bir anayasal hak olduğuna vurgu yaptı.

"Maddi yetersizlikler içindeki vatandaşlar için indirim yapın" 

KDK tarafından verilen tavsiye kararında özellikle "maddi yetersizlik içindeki vatandaşların başvuru ücretlerinde indirimlere gidilmesinde" kamu yararının bulunduğu belirtildi. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'ne iletilen tavsiye kararında, sınav başvuru ücretlerinin makul bir düzeye çekilmesi, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak da işsiz gençlere ve öğrencilere başvuru ücretlerinde indirim tanıyacak bir düzenleme yapılması istendi.

Yorumlar (0)