Bakan Tekin'den atama açıklaması

Yusuf Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını gerçekleştireceklerini kaydederek, "Arkadaşlarımız şuna güvensin ki alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alıyor olacağız." ifadesini kullandı.

EĞİTİM 31.12.2023, 21:20
Bakan Tekin'den atama açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Tekin, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programda eğitim gündemine dair değerlendirmelerde yaptı. 

Yusuf Tekin, yeni öğretmen atamalarına dair soru üzerine, daha evvelki konuşmalarında şubat döneminde gerçekleştirecekleri atamalardaki öğretmenlerin göreve başlamasını arzu ettiğini dile getirdiğini anımsattı.

Ancak depremin oluşturduğu mali yük sebebiyle bu ortamın oluşmadığını söyleyen Tekin, şu ifadeleri paylaştı:

"Fakat 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz ve tahmin ediyorum ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığının bize vereceği kadro sayısına göre takvimimizi hazırlayacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyla birlikte atanacak olan toplam kamu personelinin büyük kısmının öğretmen olacağını düşünüyorum. Fakat an itibarıyla sayıyla ilgili bir şey ifade etmem doğru olmaz. Ancak tahmin ediyorum önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda bu zaten masaya gelir. Ondan sonra ise bize tahsis edilecek atama sayısı doğrultusunda, biz de oturup branş temelli olarak dağılımını gerçekleştireceğiz."



"Rahatsızım"

Bir grup politikacının öğretmen atama sayısını sosyal medya mecralarında takipçi artırma mekanizmasına dönüştürdüğünü ve bundan çok rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Tekin, "Arkadaşlarımız şuna güvensin ki alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alıyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da Hazine ve Maliye Bakanımız da en yüksek sayısı vereceklerini deklare etmişlerdi. Fakat bunun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması gerekir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)