Bakan Özer'den ÖDS açıklaması

Mahmut Özer, 13 Ekim 2022'de hizmete açılan ÖDS'ye (Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi) bir ay içerisinde 15 milyondan fazla kullanıcı tarafından erişildiğini açıkladı.

EĞİTİM 19.11.2022, 19:17 21.11.2022, 09:32
Bakan Özer'den ÖDS açıklaması

Milli Eğitimi Bakanı Özer, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, ÖDS'nin öğrenci ve öğretmenlerden tam not aldığını belirtti.

Sisteme 30 gün gibi kısa bir sürede 15 milyonu aşkın kullanıcının erişim sağladığını kaydeden Özer, bahse konu sistemin ilk bir ayda en çok ödevler ve okul dersleri için kullanıldığının altını çizdi.

"9 milyon soru çözüldü"

Milli Eğitim Bakanı, "Okul dersleri için kullanım sayısı 2 milyonu aştı, 1 milyonu aşkın ödev yapıldı. LGS (Liselere Geçiş Sistemi) hazırlığı için yaklaşık olarak 220 bin, DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) için 200 bin, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlığı için ise 120 bin giriş yapıldı. Öğretmenlerimiz ise sistem üzerinden yaklaşık olarak 80 bin ödev iletti ve 9 milyon soru Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi üzerinden çözüldü." bilgisini aktardı.

ÖDS'yi kullanan mezun sayısının da gittikçe arttığını vurgulayan Özer, bugüne değin 7 bin 400 mezunun 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na Hazırlık Modülü'nü kullandığını duyurdu.

Öğrenciler sisteme EBA (Eğitim Bilişim Ağı), mezunlar e-Devlet, öğretmenler ise MEBBİS şifrelerini kullanarak ÖDS'nin internet sitesi üzerinden giriş yapabiliyor.

Yorumlar (0)