Aylık 4 bin 500 lira bursla staj

Bursa Uludağ Üniversitesinde "2244 Sanayi Doktora Programı"na kabul edilen 15 öğrenci aylık 4 bin 500 lira bursla sanayi kuruluşunda staj yapıyor.

EĞİTİM 18.06.2019, 16:14
Aylık 4 bin 500 lira bursla staj

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen Bilimleri Enstitüsüne Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından uygulanan "2244 Sanayi Doktora Programı" kapsamında kabul edilen öğrenciler, aylık 4 bin 500 lira bursla staj görüyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, BUÜ (Bursa Uludağ Üniversitesi) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, BUÜ (Bursa Uludağ Üniversitesi) için TÜBİTAK tarafından 2244 Sanayi Doktorası Programı kapsamında 55 kontenjanın onaylandığını açıkladı.

Bursiyerlerden 15'inin görevlerine başladığını, diğerlerinin de staj göreceğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, şunları söyledi:

"2244 Programı; gerek öğrenciye gerek üniversiteye gerekse de sanayi kuruluşlarına çok büyük bir avantaj sağlıyor. Öğrenciler hem uzmanlıkları konusunda kendilerini sanayide doğrudan geliştiriyorlar hem de piyasa koşullarına göre iyi bir maaş alarak, iş garantisini de aynı anda elde ediyorlar. Bursa'nın en prestijli kuruluşları ile proje odaklı doktora çalışmalarını yürütme şansını da elde etmiş oluyoruz. Ayrıca, öğrencilerimiz proje yapılan kuruluşta doktora sonrası 3 yıl çalışma garantisi de kazanmış oluyorlar. Bu program sayesinde hem unvan hem burs hem de iş elde etmiş olacaklar."

BUÜ (Bursa Uludağ Üniversitesi) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, öğrencilerin aylık 4 bin 500 lira burs için BUÜ'de doktora ya da bütünleşik doktora öğrencisi olması gerektiği bilgisini verdi.

Doktora, bütünleşik doktora ve yatay geçiş için 25 Temmuz 2019'a kadar başvuruları kabul edeceklerini duyuran BUÜ (Bursa Uludağ Üniversitesi) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, 2019 yılının ağustos ayında tekrar lisansüstü öğrenci ilanına çıkacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin memnuniyeti

Fen Bilimleri Enstitüsünde doktora çalışmasına devam eden öğrencilerden Hümeyra Demircioğlu da Bursa'nın önde gelen sanayi kuruluşlarında hem iş hem de ciddi bir miktarda burs alacak olmasının kendileri için sevindirici olduğunu ve maddi olarak çok rahatladıklarını dile getirdi.

Hümeyra Demircioğlu, "Zaten bu programı cazip kılan en büyük özelliklerin başında sektörün önemli firmalarında iş imkanı bulunması gelmektedir. Firmaların istediği çalışma ortamında ve yine onların ön gördükleri doğrultuda projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bizim için çok güzel bir imkan bu. Aylık burs miktarının yüksek olması ve doktorayı bitiminde 3 yıl iş garantisi verilmesi ise programa katılmamız konusunda bizleri çok daha fazla teşvik etti." yorumunda bulundu.

TUSAŞ'ta staja başlayan Ecem Bozdoğan ise görüşlerini şu şekilde aktardı:

"Lisansımı ve yüksek lisansımı fizik alanında yapmıştım. Şimdi yine fizik alanında Türkiye'nin en iyi firmalarından biri olan TUSAŞ'ta çalışıyorum. Bu imkanı elde etmek beni çok mutlu eiyor. Doktoramı kurumun belirlediği projelerde aktif bir şekilde yer alarak tamamlamayı planlıyorum. Daha önce doğrudan böyle bir çalışma ortamında bulunmamıştım. Benim için mükemmel bir deneyim oluyor. Programın sonunda da TUSAŞ'ta çalışacak olma garantimin bulunması beni ayrıca daha fazla motive ediyor."

Bursa Uludağ Üniversitesi, gelecek ay doktora programı için 40 öğrenci daha alacak.

Yorumlar (0)