Yunanistan’dan İHA açıklaması: Türkiye gibi üretmeliyiz

Türkiye'yi örnek göstererek açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, hem geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmaları hem de İHA üretmeleri gerektiğini vurguladı.

DÜNYA 06.02.2024, 13:07 07.02.2024, 16:33 Şeyda Gül
Yunanistan’dan İHA açıklaması: Türkiye gibi üretmeliyiz

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Larisa şehrinde partisinin Yeni Demokrasi’nin gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu. “Bizi 'paraları sokağa atıyorlar' diye suçlayanlar, Ege'nin ötesinde hangi gemiler inşa ediliyor, bir baksınlar” diyen Bakan Dendias, bu gemilerin ne Ege’de tur atmak, ne de Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel atma törenlerine katılması için inşa edildiğini söyledi. Bakan Dendias, “Yunanistan, geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmalıdır” dedi.

Bakan Dendias mesafeli davranmayı sürdürüyor

Yunanistan'ın İHA üretimine geçilmesi gerektiğini de belirten Bakan Dendias, Türkiye’nin İHA üretirken, aynı şeyi Yunanistan'ın da yapmaması için hiçbir sebep olmadığının altını çizdi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan normalleşmeye rağmen Bakan Dendias, Atina'da Ankara ile ilişkilere mesafeli yaklaşmayı sürdüren isimlerden biri olmayı sürdürüyor.

Yorumlar (0)