Yıllar sonra ilk fotoğraf! Dünya 'Hayalet'i konuşuyor

Gazze'de yıllar sonra ortaya çıkan bir fotoğraf, Aksa Tufanı operasyonunun mimarlarından, Gazze'nin 'Hayalet'i olarak bilinen Muhammed Deyf'e ait olduğu iddiasını gündeme getirdi.

DÜNYA 28.12.2023, 17:27 28.12.2023, 18:00 Buse Önder
Yıllar sonra ilk fotoğraf! Dünya 'Hayalet'i konuşuyor

Hamas'ın 7 Ekim Cumartesi sabahı gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlamasını duyuran ses kaydındaki sesin Muhammed Deyf'e ait olduğu belirtilmişti. Kayıtta, daha önce altı suikast girişiminden kurtulan Deyf'in, "Halkımıza karşı ABD ve batı ülkelerinin devam ettirdiği suçlara son vermeye karar verdik. Düşman artık hesap vermeden eğlenemeyeceğini anlayacak" dediği duyulmuştu.

İsrail başına ödül koymuştu

Gazze'ye yıllar önce düzenlenen bir saldırıda kolu ve bacağını kaybeden Deyf'in kimliği hakkında kesin bilgiler bulunmazken, Gazze'nin 'Hayaleti' olarak bilinen Deyf'in, şimdiye kadar sadece bir fotoğrafı basına sızmış durumdaydı.

İsrail istihbaratının onu tespit edememesi için her gece farklı bir evde konakladığı belirtilen ve bu nedenle “misafir” anlamına gelen Deyf lakabını kullanan Gazze Hayaleti, İsrail'in 2021 yılında gerçekleştirdiği suikast girişiminden kıl payı kurtulmuş ancak eşi ve iki çocuğu hayatını kaybetmişti.

Bununla birlikte, Tel Aviv yönetimi ayrıca Deyf'in başına 100 bin dolarlık bir ödül de koymuştu.

Yıllar sonra ilk kez görüntülendi

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, iddia edilen fotoğrafın Muhammed Deyf'e ait olduğunu ve 2018 yılına ait olduğunu belirterek yayınladı. İsrail basını, söz konusu karenin muhtemelen bir sosyal etkinlik sırasında çekildiğini öne sürerken, Kanal 12 ise fotoğrafın Gazze'deki İsrail askerleri tarafından bulunduğunu da ekledi.

Ynet internet sitesine göre, İsrail askerleri, Gazze'deki Rimal mahallesinde yer alan bir tünel ağında Muhammed Deyf'e ait olduğu iddia edilen tekerlekli sandalyeyi buldu.

Öte yandan, İsrail ordusunun sözcüsü Daniel Hagari'nin düzenlediği basın toplantısında gazeteciler, fotoğrafın doğruluğunu sordu ancak Hagari bu iddialara yanıt vermekten kaçındı.

Yorumlar (0)