“Yer yarıldı içine girdi” deyimi gerçek oldu: Kaybolan kişi aranıyor

İzlanda'da bir işçinin depremler ve volkanik patlamaların yarattığı devasa çatlağa düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları günlerdir devam ediyor.

DÜNYA 15.01.2024, 09:43 15.01.2024, 18:20 Şeyda Gül
“Yer yarıldı içine girdi” deyimi gerçek oldu: Kaybolan kişi aranıyor

İzlanda’da balıkçı kasabası Grindavik'te depremler ve volkanik faaliyetler nedeniyle oluşan yarıkları doldurmak için çalışan bir adam, geçtiğimiz Çarşamba günü aniden kayboldu. Kaybolan adamı aramak için yüzlerce kurtarma görevlisi arama çalışmalarına katıldı. Heyelanların bölgeye tonlarca kaya düşürmesinin ardından arama çalışmaları sekteye uğrayarak Perşembe günü gece boyunca durdurulmak zorunda kaldı.

Dar boşluğa iki kişinin girebilmesi kurtarma çalışmalarını aksatıyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Güney İzlanda Emniyet Amiri Ulfar Ludviksson, gece yarısı aramayı durdurmak zorunda kaldıklarını ve yarıkta çalışanların güvenliğini garanti edemediklerini ifade etti. Ludviksson, koşullar ve adamı aramak için dar boşluğa iki kişinin girebilmesinin kurtarma çalışmalarını aksattığının bilgisini verdi.

Güvenlik için daha fazla zaman harcamamız gerekiyor

Yerel yayın kuruluşu RUV'a konuşan Saha müdürü Hjálmar Hallgrímsson ise “Kesinlikle açık olan şu ki, insanları hayati tehlike arz eden durumlara gönderiyoruz. Dolayısıyla bu konuda çalışacak olanların güvenliği için daha fazla zaman harcamamız gerekiyor. İnsanlar ellerini ve ayaklarını kullanarak çok zor bir şekilde aşağı inmeye ve ona ulaşmaya çalışıyor. Çalışma alanı iki kişilik, daha fazla insanı içeri alamayız” dedi.

Kasabadaki çatlakların ne kadar ciddi olduğu ortaya çıktı

Kazanın herkesi çok şaşırttığını belirten Grindavik Belediye Başkanı Fannar Jónasson, Kasım ayında boşaltılan kasabadaki çatlakların bu olayla ne kadar ciddi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Eskisinden daha yüksek riskli

Norveç Meteoroloji Ajansı'nın internet sitesinde yer alan bir haberde, Grindavík kasabası sınırları içindeki çatlaklardan kaynaklanan riskin eskisinden daha yüksek olduğu tahmin edildiği dönemde kaza meydana geldi.

Yorumlar (0)