Ünlü kahin Nostradamus 2024'ü yazdı! İşte beklenen kehanetler…

Dünyaca ünlü kahin Nostradamus'un 16. yüzyılda kaleme aldığı "Les Propheties" (Kehanetler) adlı yazılarında yer alan 2024 tahminleri, endişe yaratıyor. 2024 yılında dünyada neler olacak? İşte detaylar…

DÜNYA 26.12.2023, 17:15 Buse Önder
Ünlü kahin Nostradamus 2024'ü yazdı! İşte beklenen kehanetler…

Ünlü Fransız kahin ve astrolog Nostradamus 16. yüzyılda yaşamasına rağmen ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombası, Hitler'in yükselişi, 11 Eylül saldırıları ve Covid-19 salgını gibi olayları önceden tahmin etmişti. Bunların yanı sıra Nostradamus dünyanın 1999 yılında yok olacağını tahmin edip yanılmasına rağmen kitapta yer alan 2024 yılına dair tahminler merak konusu oldu.

Yeni bir savaş mı geliyor?

Nostradamus'un "Kızıl düşman korkudan solgunlaşacak / Büyük Okyanus'u dehşete düşürecek" sözleri, bazıları tarafından Çin'e atıfta bulunulabileceği şeklinde yorumlandı. Ünlü kahin ise kitabında önümüzdeki yılda savaş ve deniz muharebelerinin yaşanabileceği öngörüsünde bulundu.

Ünlü kahinden doğal afet uyarıları

Nostradamus'un kehanetine göre, önümüzdeki yıl Kaliforniya'da gerçekleşecek büyük deprem, can kaybına ve büyük hasara neden olabilir. Ayrıca Kahin, "Boğa burcunun 20. günü" ifadesiyle 20 Mayıs'ı işaret ederken, bu tarihin "büyük tiyatro" olarak yorumlandığı ve Hollywood ya da Los Angeles'i hedef aldığı düşünülüyor.

Nostradamus'un, "Kuru toprak daha da kavrulacak / Ve görüldüğünde büyük seller olacak" şeklindeki kehaneti ise, iklim değişikliği ve su baskınlarına dair endişeleri öne çıkarıyor. Ayrıca, "Haşere dalgası yoluyla çok büyük kıtlık" ifadesi, gıda güvenliği konusundaki tehlikelere de işaret ettiği şeklinde yorumlanıyor.

Dünyada ses getiren değişiklikler olacak

Kahinin tahminlerine göre, 2025'te bir dünya lideri suikasta uğrayacak, savaş sona ererken, barışın da önü açılacak. Ancak, belirtilen liderin kim olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Bununla birlikte Nostradamus'un bizi ilerleyen günlerde bekleyen kehanetlerine göre, Papa Francis yakın bir zamanda değişebilir. "Çok yaşlı bir Papa'nın ölümüyle / İyi yaşta bir Romalı seçilecek / Onun hakkında görüşünü zayıflattığı söylenecek / Ama uzun süre oturacak ve yoğun faaliyetlerde bulunacak" ifadeleri, Papa Francis'in sağlık sorunlarına rağmen görevde kaldığını öne sürüyor.

Papa Francis'in 87. yaş gününü kutlayacağı Pazar günü, akciğer iltihabı ve nefes alma sorunları nedeniyle BM iklim konferansını kaçırma zorunluluğu yaşamıştı. Bu durum, Nostradamus'un kehanetleri hakkında endişe yarattı.

Kehanetlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise ilerleyen zamanlarda görülecek.

Yorumlar (0)